2014.03.15.
22:03

Írta: RabbitSenpai

of change/változásról

change_1394917386.jpg_3507x2481

Definíció: Valaminek a természetét, formáját, célját, állapotát, jövőjének útját stb. valaminek megváltoztatni valami mássá, mint ami egyébként lenne ha nem manipulálódott volna.

Definition: to make the form, nature, content, future course, etc., of (something) different from what it is or from what it would be if left alone - link: http://dictionary.reference.com/browse/change
Ahogy ezt a témát próbálom valamilyen formában megragadni, hasonló bizonytalanságot érzek, mint a sziklamászó a tükörsima fal előtt. A téma komplexitása arra kényszerít, hogy csak egy kisebb részt ragadjak ki ebből jelenségből, amelynek könnyedén meg tudom ragadni és leírni végeit, részeit, de mentségemre szóljon, az emberi agyat sem a végtelenre találták ki. Azt kiemelném azonban, hogy a változás apparátusának - amelyet mint egyfajta cselekvés kategóriát definiálni kellett - az ember adott jelentést életében elhelyezkedő, fontos vagy kevésbé fontos objektumainak vagy igényeinek segítségével. Ezen objektumok és igények nélkül, az embernek nem állna érdekében, hogy bármit megváltoztasson.
Tehát elmondhatjuk, hogy a változást - amely elválaszthatatlan és külön nem értelmezhető része az emberi valóságnak, mint a jelen - az ember biológiai adottságaiból, neveltetéséből, tapasztalatából kialakult képességei, attitűdje és ismeretei szerint ítéli, amelynek minden egyes részét áthatja a természeti, társadalmi és kulturális környezet. Ha így nézzük meg a kérdést - és elfogadjuk, hogy ennek a jelenségnek mi adunk szubjektív jelentést - rájöhetünk, hogy valójában mennyire törékeny és megdönthető a változásról alkotott gondolataink(amely egyébként szintén nem más, mint egy fajta realitás teremtés a létezés érdekében).
Példának okáért a tiltakozások, amelyek fekete és fehér emberek közti házasságot pontosan olyan bűnösnek és felháborítónak találták, mint ma a melegek deklarált kapcsolatát és igényét a házasságra. Aki, ragaszkodik a dolgok statikusságához az csupán az ember teremtő erejét bizonyítja be, hogy ennyire életidegen jelenséget képes magáénak tudni. De - szerintem - ezért is halunk meg.
As I try to grasp this subject in any way, I feel similiar uncertainty as a mountain climber before a wall, which is more frictionless than any mirror. The subjects complexity makes me grab a smaller portion of this phenonemon, in order to define its ends and its parts, but let the fact clear me that the human mind did not made for infinity. What I want to highlight is that the apparatus of change - which must be defined, as category of act - were given its meaning by the important - or not so important - objects and needs of human life. Without these, the human race would not be in its interest, to change anything.
So, we can give such a statement that change - which is unseparateable and cannot be defined without its context, and much similiar part of human reality as the present time - is defined by a persons knowledge, attitude and skills originated from his/her biological attributes, experiences and his bringing-up, and all these are intertwined by the context of nature, society and culture. If we eximane again the subject armed with these statements - also if we accept, that meaning of change are shaped by our subjective self - we can realize, that our thoughts of change are fragile and easily be tilted(which is also goes in the same pattern, as a device to create a reality in order to exist).
Like the oppositions, that found interracial marriage as sinful and revolting, as the oppositions of today against declared gay relationships and the demand of gay marriages. Those, who can insist to a static - unchanging way of life, are only prowing the creating power of the human race, that they can cling to such an alien phenonemon. But - I think - thats why we die.

Szólj hozzá!

Címkék: változás diszkrimináció hatalom érdekek change discrimination interests pwoer

A bejegyzés trackback címe:

https://gtdr.blog.hu/api/trackback/id/tr155863011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása