2014.03.11.
23:54

Írta: RabbitSenpai

keep your eye at the prize/tartsd a szemed a célon

fokep_1394578371.jpg_1619x2487

https://www.facebook.com/tearabbitblog

9 komment

Címkék: facebook main picture főkép

A bejegyzés trackback címe:

https://gtdr.blog.hu/api/trackback/id/tr585855575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

László Fóris 2014.03.12. 14:43:55

Ha van egy álmod, küzdj érte egész életedben. Sosem tudhatod, hogy teljesülni fog-e valaha, de még mindig érdemesebb küzdeni érte, mint föladni és úgy tovább élni: lehet, hogy sikerülhetett volna. "ismeretlen szerzőtől szabadon idézve"

idegenismerős (törölt) 2014.03.12. 19:21:55

Szerintem fontosabb, hogy célja legyen az embernek az álmok helyett, az álom mindig valami megfoghatatlan dolog. Még fontosabb, hogy ezt a célt, hogyan éri el. Mit képes beáldozni az általa utópisztikusként elképzelt világból annak érdekében, hogy megvalósítsa a célját. Mert ha semmit, akkor valóban maradunk az álmok szintjén, amit tényleg kergethetünk egy életen át, de mindig lesz egy keserű szájízünk, hogy " nem tettem meg mindent, hogy megvalósítsam, pedig képes lettem volna rá..." Mindenkinek megvan a maga célja, csak valaki elé tökös, hogy elérje,és istent nem ismerve eléri azt, valaki pedig csak kergeti az álmait... Nehéz a döntés, de csak mi tudjuk eldönteni, hogy az álmunkból lesz e a célunk, vagy a célunk csak álom marad!

László Fóris 2014.03.12. 21:26:17

Elgondolkodtató. De vajon csak döntés kérdése? Hogy én igen, megteszek mindent? Nem, garancia nincs semmire, bár nem is állítottál ilyet. Nagyon vékony az a mezsgye, amin az ember mozoghat anélkül, hogy ne kergetné messzebb a céljait, vagy ne haladjon igazán előre. De sosem szabad megelégedni egy köztes állomással. Még ha lehetetlen is, akkor is küzdeni kell a célért, mert mi értelme lenne akkor az életnek, ha nem ezt tennénk?

idegenismerős (törölt) 2014.03.13. 07:59:01

Minden csak döntés kérdése! Nem elérhetetlen célokat kell kitűznünk magunk elé, hanem olyat amit reális időn belül eltudunk érni, mert ha elérhetetlen a célunk, akkor boldogtalanok leszünk, mert folyamatosan csalódni fogunk. A küzdés fontos az életünk során, hiszen a küzdelem megerősít, de nem mindegy, hogy olyanért küzdünk, ami a harc során egyre és egyre közelebb kerül hozzánk, majd végül révbe érünk és elérjük azt, vagy pedig az a rossz érzés kísér végig a küzdelem során, hogy amiért küzdünk az soha nem lesz a miénk, és felesleges minden erőfeszítésünk.

László Fóris 2014.03.13. 09:25:26

Már csak az a bökkenő, hogy sosem tudhatod, hogy amiért küzdesz elérhető-e vagy sem.

idegenismerős (törölt) 2014.03.13. 09:57:02

Ezt én máshogy látom,érzi az ember, hogy mit képes elérni. Pl. tudom azt, hogy belőlem soha nem lehetne az USA elnöke, hiszen ehhez nem elég csak nekem akarnom a dolgot. Viszont az, hogy leszokjak a dohányzásról, az csak rajtam múlik, és ha sikerül ezt véghez vinnem akkor elértem a célom. Szóval tudhatja az ember, hogy mi az elérhető és mi nem.

RabbitSenpai 2014.03.14. 18:18:51

Először is köszönöm a kommentjeiteket!
Igen rendkívüli módon érdekes, és ha lefordítanám az álom és a cél különbségét, talán a hosszú távú orientáció formátlanságára(álom )utalnék és a rövid távú orientáció absztrakt jellegére(cél), hogy konkrét elérhető lépések vannak előttünk és így látjuk a világot, nem csupán vágyak, amelynek megfelelő állomásai nélkül nem biztos, hogy lépünk. Hallotta mindenki, hogy az odavezető út a legélvezetesebb és a cél másodlagos mellékterméke ennek, de hogyan érhetnénk el mégis céljainkat(és végül álmainkat)? Itt egy videó a sikerről, talán segít - link: www.ted.com/talks/richard_st_john_s_8_secrets_of_success

László Fóris 2014.03.14. 20:56:55

Nos, köszönöm a videót, igen rövid és informatív. Még a nyelvezetével is elboldogultam. Mindenképpen egy jó iránynak tartom. Mondhatnám, hogy ilyen az élet.
süti beállítások módosítása