2014.03.18.
23:29

Írta: RabbitSenpai

of different/a különbözőről

coffer_1395179829.jpg_3173x836

Milyen érdekes számomra, hogy mennyire képes lealacsonyodni az saját kategóriáért kiáltó szintekre, ha különbözővel találkozik és él együtt. A fehérséggel együtt járó, - csoport tagoknak láthatatlan - előnyök számosak: jobb nevelési körülmények, oktatás, nagyobb szolidaritás és támogatás, hogy 4-ből 4 munkahelyen nem utasítanak vissza automatikusan egy olyan valamiért, amiért nem tehetsz vagy, hogy fel tudsz szállni egy járműre anélkül, hogy feszengő és gyűlölködő emberek vennének körbe. Ennek a hatásait nem értjük és nem is akarjuk valahol. Okot találunk arra, hogy miért felelősek ők, hogy milyen belső, sőt, veleszületett tulajdonságok miatt tehet minden hátrányáról amelyben - természetesen - csoportunk és társadalmunk semmilyen mértékben nem játszott szerepet. Mások kultúrájának vagy életmódjának elfogadása ha ellent mond a mienkkel haszontalan és veszélyes, így megannyi értékes individuumot dobunk el és segélyekkel próbáljuk megoldani ragtapaszként a nyílt törésként megjelenő problémát. De hát miért ne. Mi is küzdöttünk "ugyan azok a körülmények közt" vagy "ugyan azokkal a problémákkal", így sorsuk - és ellenük irányuló megvetésünk - indokolt.

-

How interesting is to me, that we can descend to such depths, that demand their own category of low, if we encounter and live with those who differ from us. Whiteness has - invisible for those who live with it - a number of benefits: better circumstances while growing up, better education, larger solidarity and support, the fact, that 4 out of 4 times, you will not be rejected by a phenonemon that you are not responsible about, or you can simply get on a public vechile without the surrounding tension or hate. We can not understand the effects of this, and - somewhere deep inside us - we don't want to. We look for a reason, why they are respondible, and what inner attribute is the cause, of their handicap. Of course, our dominant ethnic group and society "does not" play any part of their circumstenses, or the thoughts and feelings which developed in a member from a minor group. Cultures, which oppose the dominant one deemed useless or even dangerous, so we throw out numerous valuable future member of a common society, and try to mend the problems with aid of money as effecient as a band-aid on an open faul. But, why not. We too made an effor, fought between the "same circustenses" and with the "same problems", so their destiny - and our darting contempt - is justified.

 

RabSen

Szólj hozzá!

Címkék: társadalom hate gyűlölet különböző faj race different society

A bejegyzés trackback címe:

https://gtdr.blog.hu/api/trackback/id/tr275868751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása